LSS-serviceboende Verkmästaren i Ystad

 

Välkommen till vårt nybyggda LSS-boende för vuxna 18 år och uppåt inom autismspektrumet. Vi erbjuder en helhetslösning för boende, fritid, jobb, studier, social- och kommunikationsträning samt sund hälsa. Boendet är av mycket hög standard med gedigen kvalitet på material. Vi har generösa ytor på 2400 kvadratmeter för att våra boende ska känna sig bekväma och trivas i fastigheten. Den är totalt på tre plan med våra lägenheter på de två första. Fastigheten ser ut som en vanlig bostadsrätt och är normaliserad med ägarlägenheter överst på tredje plan.

20

Lägenheter

Boendet har ett unikt tillstånd av IVO för 20 platser samt 1 styck gästlägenhet

53

Kvadratmeter

Lägenheterna består av två rum och kök (49-55 kvm), inklusive tvättmaskin och torktumlare.

2

Sinnesträdgårdar

Rum för behaglig sinnes-upplevelse och återhämtning med inspiration från Alnarp.

 

4

Sällskapsytor

Här kan våra boende spela spel, fika, titta på tv och trivas i små grupper eller enskilt.

Verkmästarens boendemiljö är stressreducerande, visuellt tydlig, tyst, trygg och hemtrevlig.

Verkmästaren är specialdesignad för vuxna med autism och tar emot boende från hela landet. Vårt bemötande och förhållningssätt är lågaffektivt och stressreducerande med tydlig pedagogik och kognitiv affektiv träning.

Här kan du vara dig själv

Verksamheten lägger stort fokus på att stimulera individens styrkor, intresse och drömmar, för att skapa en innehållsrik vardag och personlig utveckling för den enskilde. Syftet med att bo på Verkmästaren är att du kan vara dig själv och få utveckla ökad självständighet, i din egen takt, tillsammans med vår personal och ditt närverk.